Petra S. - Petra Sedláčková - Fotografování novorozeňátek NEWBORN a dětí do 1 roku
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fotografování novorozeňátek NEWBORN a dětí do 1 roku

 

ROK 2020

kol-a.jpg

klarka-g-01.jpg

Pro maminky, které u nás absolvují těhotenské i novorozenecké focení, máme připravený dárek v podobě ručně vyrobeného andílka od Jitky Tomanové, kterého dostanou na památku. Platí do vyčerpání zásob. Těším se na Vás. 

NEWBORN

Nejvhodnější čas na focení novorozeňátek (NEWBORN) je zhruba od 5. dne do max. 2 týdnů. Ideální 5 – 10 dní. Platí zde čím dříve, tím lépe! Miminka jsou spavá, dobře se polohují. Zhruba po 10. dni začínají být děti citlivé na dotyk a při snaze o změnu polohy a stylu  se budí!

 

Délka focení je různá (3 hodiny i více), samotné uspávání zabere hodně času. Důležité je přijít na focení s dobrou náladou a obrnit se trpělivostí. Na uspávání se podílejí zejména rodiče, kteří i nadále hlídají dítě při samotném focení, aby se zajistila maximální bezpečnost. Zhodnoťte prosím, zda doba focení je opravdu pro doprovod /tatínka/ snesitelná, zbytečná nervozita neprospívá jak naší práci, tak miminku při snaze ho uspat!

 

Na focení se objednejte s dostatečným předstihem, již v době těhotenství.

 

V pozdějším období je manipulace s dětmi a samotné focení mnohem náročnější, budí se a jejich výraz není „ideální“.  Mají nižší zrakovou ostrost, stáčí oči a pohled není jednoznačný. Pokud se nestihnou děti fotit do 3 týdnů, je vhodné počkat na věk kolem 4. měsíce. V tomto období děti sledují hračky, pasou koníčky, reagují na hlas.

 

Důležitá informace! Pokud je to možné, snažte se udržet miminko hodinu před focením vzhůru. Po příchodu do ateliéru se nakrmí a uspává. Pokud usnulo před focením, může se doba uspávání výrazně protáhnout!

 

Jak probíhá stanovení termínu focení NEWBORN

Výchozí datum je předpokládaný termín porodu.

  1. * Pokud porodíte před termínem, je nutné mne nejpozději následující den informovat, abych mohla naplánovat termín focení.
  2. * Když porodíte v předpokládaném termínu, je nutné mne nejpozději následující den informovat, abych mohla naplánovat termín focení.
  3. * Pokud přenášíte, je nutné mne nejpozději v den předpokládaného porodu informovat.

Stačí krátká sms nebo e-mail, kde napíšete pohlaví, jméno, hmotnost miminka a předpokládané propuštění z porodnice.

 

NB focení je trochu složitější na naplánování termínu, proto potřebuji vědět aktuální informace co nejdříve.

Pokud neobdržím zprávu je předběžná rezervace focení zrušena.

 

Pokud fotíme starší miminka, jedná se většinou o předčasně narozené děti.

 

V tomto období vznikají jedinečné fotografie spících miminek.

kolaz-miminka-na-web-nova.jpg-web.jpg

kol-3.jpg

 

 

OBDOBÍ PASENÍ KONÍČKŮ

Pokud nestihnete focení novorozeňátek další ideální doba je v okamžiku, kdy dítě pevně pase koníčky a udrží se v poloze bez problémů cca od 4 měsíce. Toto období slibuje různorodé záběry. Je to velice vhodná doba na dětské portréty a to až zhruba do 10 – 11 měsíce, kdy se naučí i sedět a případně postavit, ale ještě samostatně nechodí.

kolaz-batolata-na-web-nova-2-web.jpg

 

 

 

VÍCE zde:

Obrazek